Vinmenu hos Lé Chef

Vinmenu 1

Hvid vin, Fillippa, Chardonnay, Sydfrankrig 55,-

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay druer, der er dyrket i Languedoc Roussillon området i den sydligste del af Frankrig.

Vinen er produceret “sur lie”, hvilket vil sige, at vinen efter gæringen har fået lov at ligge og modne på bundfaldet af gærcellerne etc. Dette giver vinen en ekstra dimension fra smagsstofferne i bundfaldet.

Det er en flot hvidvin med klar lys-gul farve, intens og kompleks duft af citrus og eksotiske frugter, frisk, fyldig og velafbalanceret frugtsmag med et godt syreindhold samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne hvidvin er særdeles velegnet til fisk og fjerkræ. Vinen skal serveres afkølet og bør drikkes, mens den er forholdsvis ung.
Rød vin, Ego Momento, Appassimento, Italien 70.-

En skøn kombination af 50% Negroamaro, 20% Merlot, 20% Primitivo samt 10% MalvasiaEgo momento Appassimento kommer fra det sydlige Italien i distriktet Puglia, som ligger ved Italienshæl.

I Puglien har man meget varme somre og den perfekte jordbund, som indeholder såvel kalk somjern hvilket giver de bedste betingelser for at dyrke vine af rigtig god kvalitet.
Ego Momento er varm og blød og hvor solens varme har givet druerne de bedste betingelser for atudvikle bløde tanniner samt en masse sukker. Dette indebærer at alkohol-procenten er forholdsvis høj,samtidig med vinen er umådelig blød og afrundet. Druerne er sent høstet samt tørret som i Amarone.

Ego Momento er syditaliens svar på Amarone-vine, men man får ikke den samme «syrlige» fornemmelse imunden som yngre amaroner iblandt giver – tværtimod en fuldmoden vin med varme og i perfekt balance.Som tilbehør til fyldige retter, kraftige saucer, ost samt sammenkogte retter, er Ego Momento den perfektepartner.

Bør serveres ved 18-20 C. Moscato, italien.

Vinmenu 2

Tourrainne, Sauvignon Blance Loire, Frankrig 90.-

Klassisk Loire-sauvignon lavet på 100% Sauvignon Blanc. Med duft af hyldeblomst, grøn peber og blomster, og uden new-world-sauvignonernes eksotisk frugtige bolsjebutik, som ofte er mere kuriøst interessant, end egentligt lækkert i det lange løb. Her er vi tilbage i Frankrig, i selve arnestedet for sauvignon-produktion, og de kan så sandelig endnu.

Munden er sprællevende, forfriskende syrlig og med en delikat frugtig distance. Umådeligt behagelig og let at drikke. Vinen passer fint til fisk, skaldyr og asparges. Serveres ved 10 grader.
Grand western, Cabernet Sauvignon, Australien 95.-

Denne vin er et klassisk eksempel på en skolebogs Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra den kendte vingård Rosabrook Estate i den nordlige del af Margret River i Western Australia. Et område med meget gunstige forhold for vindyrkning.

Klimaet bevirker, at druerne modnes langsomt og får dermed den bedste smag og balance. Vinen til Grand Western lagres i 10 måneder på 220 liters franske egefade. Det giver en generøs vin med megen frugtsmag, hvor smagen af solbær, vanilie, lakrids og en smule tobak kommer frem. Man er ikke i tvivl om dette er en Cabernet Sauvignon.

Grand Western er lavet på 100% Cabernet Sauvignon og har 14,5% alkohol.

Vinen passer fint til rødt kød, lam og lagerede oste.

Dolca Moscato (rød) 115.-
Smukt lysende letpink og sexet står den lille labre sag i glasset og ægger til den næste tår. Det ultradiskrete tanninbid fra farveudtrækket klæder vinen og giver med sin subtile bitterhed vinen en ekstra dimension og bredere anvendelsesmuligheder end Giacobazzis hvide moscato spumante. Næsen er frugtig a la jordbær og anis. Munden blidt skummende, men velholdt og ren og med en god balance mellem seriøs rosévin og sødmefuld festabe.

Anvendelse, behandling og lagring Giacobazzis vinmager mener selv, at rosémoscatoen er perfekt til frugtsalat, og det kan han nok have ret i.

Derudover kan vi anbefale lidt kraftigere og federe desserter, end den hvide går an til, fordi roséen kan kontrastere cremer og andre fedterier mere effektivt. Sørg for at serverer vinen iskoldt og gerne i høje, slanke glas for at bevare kulsyren og holde vinen frisk så længe som muligt

Send din bestilling til os

Hvis du gerne vil sammensætte en menu fra vores menukort eller skal vi lave en bryllupsmenu/festmenu, skal du ringe på tlf.: 40 79 72 02.
*Udbringning koster 150,-

Le Chef v/Jens Gustav Simonsen